Humán-TéKa Kft. - "Humántéka"- A kezdetektől a Személyiségre szabott vezetőtámogatásig
< 2024. április >
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

"Humántéka"- A kezdetektől a Személyiségre szabott vezetőtámogatásig

 

Volt egy pillanat az életemben, amikor minden összeborulni látszott. Illetve nem csak látszott, de rám is borult. Az életem szinte minden területén krízis volt, ezért nem volt más hátra, mint előre!

A válság

Volt ebben magánéleti válság egy viszonylag egyszerű válással fűszerezve. Aztán volt munkahelyi vezetőváltás, ami magával hozta, hogy az addig párban vitt feladatokat egyedül végeztem és azok valahogy meg is szaporodtak. Az a támogató vezetői, munkatársi környezet, ami korábban körülvett, az néhány hét alatt vált semmivé. Ekkor jártam az első szakvizsga-felkészítőmre is, munka-és szervezetlélektant tanultam, amit az egykori munkahelyem fizetett – addig. A leterhelésem miatt csak több éves csúszással tudtam végül megszerezni a szakvizsgát, de legalább két témában is szakdolgozhattam. …várj, még nincs vége, mert ehhez jött egy házvásárlás, deviza alapú hitel és tandíjtámogatás-visszafizetési kötelezettség, ja és a gazdasági világválság is megérkezett.

 

A megoldás

Ebben a helyzetben, szinte minden stabilitás nélkül, egyetlen lehetőség volt: előre menekülni! Így barátnőmmel és egykori asszisztensemmel megalapítottuk a közös cégünket, útjára indult a „Humántéka”.

 

Miért éppen ezzel a névvel?

Humán, hiszen emberekkel foglalkozunk, még akkor is, ha azok cégek mögött állnak. Téka, mint tár, tárháza valaminek – arra kívántunk utalni, hogy sokrétű a tevékenységünk és a probléma-megközelítés is egyedi.

 

Hogy írjuk helyesen? Így: Humán-TéKa Kft.

Miért ez a két nagybetű? Ezek utalnak az egykori alapítók keresztnevére: Timi, Kriszti.

 

Nagy lendülettel, szabadidőnkben fogtunk a kisvállalkozás felépítéséhez, teljesen laikus módon. Gyorsan keserű tapasztalatot szereztünk meghívásos pályázati programokkal kapcsolatosan, aki megélte mindezt úgy 2006 környékén, az pontosan tudja, hogy mire gondolhatok.

Olyan "jól ment" minden az elején, hogy sikerült még a céges folyószámlánkat is megszüntetni egy alkalommal, aztán hátat fordítottunk a kezdeti bénázásnak és ahogy tanultam a kisvállalkozások működéséről, úgy formálódott egyre határozottabban a kép és a szolgáltatási paletta.

Közben úgy alakult, hogy önállóan vittem tovább - és viszem a mai napig - a Kft-t.

Elkészült az első honlap, elindultak az első valódi programok, stratégia került a vállalkozás mögé. Ekkor váltak el egymástól a magánszemélyeknek és a céges ügyfeleknek szóló programok, tanácsadások. Szépen jöttek a felkérések, egyre több együttműködés alakult.

Már ki is tudtam tekinteni a saját egyéni céljaimból és megszületett az Üzleti Kávézó Zalaegerszeg programsorozat, aminek az volt a célja, hogy egymást támogatni tudó kisvállalkozásokat hozzon össze, segítse, hogy a zalai kisvállalkozások aktuális pénzügyi, vállalkozói, gazdasági, vezetéstudományi stb. információhoz jussanak és egymás között kivitelezőket, és/vagy keresztmarketinges partnereket találjanak. Még adományozni is volt energiánk…

A videóra kattintva egy kis összefoglalót láthatsz a kezdetekről sok-sok fotóval…

 

 

Az Üzleti Kávézó rendezvénysorozatait a vezetői megbízatásom elfogadásáig tudtam vinni. A csapat ebben a formális módban szétszéledt ugyan, sokan vannak, akik az élet sodrásában nem az önfoglalkoztatás útját lettek kénytelenek választani és vannak persze csalódásaink is. Ami azonban a legfontosabb – éppen a minap gondoltam végig – a saját vállalkozásom építéséhez és működtetéséhez is aktív kapcsolatom maradt több egykori ÜK taggal és jó emberi viszonyom sokakkal. Gyakran eszembe jut, hogy folytatni kellene…

A vezetői munkám ideje alatt a vállalkozásom gyakorlatilag „elsorvadt”. A kapcsolatok azonban nem! Tudtam, hogy nem lesz egyszerű visszakapaszkodni. Kockázat nélkül azonban nincs nyereség…

A „Humántéka” szolgáltatáspalettája szépen letisztult. Nem csak piaci szegmensek hullottak ki, de spontán – igényekhez igazodva - kialakult egy olyan termékpaletta, amit ma ezen az oldalon elérsz.

A hozzám forduló vezetők problémáira szabottan, egy egyedi, 6 lépéses vezetőtámogató program formálódott

Vezetői személyiségre szabottan – mert a saját története nyomán mindenkinek egyedi megoldásra van szüksége

a nyugodt éjszakák ígéretével azoknak, akik a vezetői stresszt enyhítenék

a magabiztos fellépés ígéretével azoknak, akik egy kis személyiségre szabott asszertivitásra vágynak

a bátor döntések ígéretével azoknak, akik a fenti kettőt kombinálnák azért, hogy a kitűzött vezetői céljaikat elérjék

 

Kattints ide és ismerd meg a 6lépéses vezetőtámogató programom elemeit

vagy ha azonnali és S.O.S. segítség kell, hívj a Villámkonzultációért

to top