Humán-TéKa Kft. - 24 TIPP: Hogyan kerüld el az év végi őrületet és tedd szeretetteljessé az adventi készülődést a legkevesebb feszültséggel - II. rész
< 2024. április >
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

24 TIPP: Hogyan kerüld el az év végi őrületet és tedd szeretetteljessé az adventi készülődést a legkevesebb feszültséggel - II. rész

A 24 tipp következő heti adagját olvashatod ebben az írásban! Ha már az első héten túl vagy és még arra is rá tudtad venni magad, hogy felírd a gondolataidat, dicséretet érdemelsz! Csak így tovább...

Inspirálódj...

Vezetőfejlesztés adventkor Pesti Tímea pszichológussal

10.) TIPP:

Bátorság! Bátorság! Bátorság!
Ha már áttekintetted az évet, van néhány tipped, hogy mit szeretnél másként, írd le! …és keress hozzá olyan más módszereket, amiket még nem próbáltál! Hajrá! - Írd fel, hogy mit szeretnél és írd mellé az utat is - ha már tudod, vagy legalább azt a személyt, akitől megkérdezed, merre érdemes tovább indulni...
…csak ne vállald túl magad!

--------------------------------------------------

Vezetőfejlesztés adventkor Pesti Tímea pszichológussal

11.) TIPP:

Húh! Most akkor a biztonság iránti vágy inspirál vagy éppen visszafog?!
Gondold át, hogy milyen területeken vagy inkább biztonságra törekvő és hol vannak a bátor, kockázatosabb kitörései pontjaid? Megvan az egyensúly?

--------------------------------------------------

Vezetőfejlesztés Pesti Tímea pszichológussal

12.) TIPP:

Bírod még? Itt az év vége, itt az adventi készülődés… A kitartás megéri!
Tudtad, hogy az egyik legfőbb munkakompetencia az állhatatos kitartás, ami megkülönbözteti az igazán sikeressé válókat mindenki mástól?
Ha szeretnéd megtartani a kitartó és állhatatos munkavállalódat, mindenképpen ismételjétek újra és újra a közös célotokat, adj számára inspiráló feladatokat, fejlődési lehetőséggel, ismerd el amilyen formában csak tudod az eredményességét és pihentetsd eleget, mert a túlterhelést a legkitartóbb munkatárs sem bírja sokáig!

--------------------------------------------------

Adventi vezetőfejlesztési tippek Pesti Tímea pszichológussal

13.) TIPP:

Pörögsz azon, hogy elemezd az éves teljesítményedet? Hol elégedett, hol elégedetlen vagy? Mindenképpen keress olyan közösséget, ahol támogatják az ambícióidat és elismerik a teljesítményedet, látják az erőfeszítéseidet!
Ahogy a karácsony ünnepe is gyönyörködtet, úgy az előző évbe fektetett energia is megérdemli, hogy gyönyörködj benne. …ennek is hagyománnyá kell(ene) válni.
Írd fel, hogy kik azok a személyek - még akkor is, ha kritikusak Veled - akik véleményét érdemes időről - időre kikérned! Tervezd be, hogy milyen időközönként és milyen formában találkozol velük...

--------------------------------------------------

Inspiráció vezetőknek

14.) TIPP:

Fáradsz már az év vége felé? Kis erőt nyerhetsz még a kitartáshoz, ha felidézed, hogy hogyan képzeled az év végét, hogyan képzeled az ünnepet… Légyszi! Egy ideális képet képzelj el! Semmiképpen se valami kaotikus rohanást idézz fel!
Szóval, időzz el kicsit ezzel az ideális képpel! Milyen hangjai vannak? Milyen az illata? Van íze? Milyen színei vannak?
Légyszi írd le! ...ha szeretsz rajzolgatni, vissza ne fogd magad! Szinezz, rajzol, vagy egyszerűen nézegess neked tetsző fotókat néhány percen keresztül!

--------------------------------------------------

Adventi vezetőfejlesztő inspiráció Pesti Tímea pszichológussal

15.) TIPP:

Az idei év olyan volt, amilyen. Már elég jól látod, így december közepén. Milyen lesz 2019? Tervezgeted már? Mi az a három legfontosabb elv, AHOGY 2019-ben élni és vezetni szeretnél?
…ugye ezt is felírod magadnak!!!

Ne csak elv maradjon! Kezd most...

--------------------------------------------------

Vezetőfejlesztés Pesti Tímea pszichológussal

16.) TIPP:

Tudod már, hogy mit, esetleg kit kell útjára engedned 2019-ben? - Ezt mindenképpen írd fel!
Vannak dolgok az adventi készülődésben, amikről világosan látszik, hogy már nem tudod megvalósítani?
Tűnődj el kicsit azon, ha elengeded ezeket a dolgokat mi fog megváltozni? Hogy lehet ehhez alkalmazkodni?
Írj! Írj! Írj! Nem a most-nak írod, hanem a jövődnek! A tippek végén elmondom, hogy mit érdemes aztán tenned a jegyzeteiddel.... Csak tarts ki még egy kicsit!

--------------------------------------------------

A következő héten innen folytatjuk...
Minden elismerésem, ha olvasod ezeket a sorokat és kezedben/fiókodban/telefonodban vannak a jegyzeteid! Őrízd meg gondosan őket, mert kiváló gondolatindítók lesznek a következő évedre...

Ha kérdésed van, itt tudsz elérni...

to top