Humán-TéKa Kft. - Géza - pánik - fejlődés

Géza - pánik - fejlődés

A sztori röviden:Negyvenes évei elején járó Géza, kisvállalkozás - szolgáltató - vezetője érkezik, mert rég "kikezelt" pániktüneteti, úgy, mint korai megébredés, agyalások, fura érzés a mellkasban, torokban, heves szívdobogásra ébredés éjszaka most visszatértek.Már rég nem olyan erősek, mint korábban, már sokkal jobban kézben tudja tartani őket, de ugye mégsem lehet, hogy ne tudjuk, most éppen mi van?!...és jönnek a klasszikus kérdések: Család? Munka? Egészség?

Minden rendben...

Pszichológusi tesztkérdések... és tényleg minden rendben a családban és az egészséggel;  boldog család kamaszodó és jófej gyermekekkel, futás, rendszeres bringázás még hidegben is. Szuper!
Vállalkozás:
"Csak jön és csak jön a munka."
"Egyre bonyolultabb munkával találnak meg."
"Egy munkatárs éppen kilépett két hónapja, mert elköltözött a családjáva - őt próbáljuk pótolni. Siekertelenül."
"Be kell állni az operatív, napi teendőkbe. Az szuper, de mikor lesz idő végre a torlódó vezetői feladatok ellátására?"
Feltorlódott kintlévőségek - "Nem is tudom, hogy mennyivel tartoznak már pontosan. Össze kellene számolni végre!"
Meg minden más, ami papírmunka és az is feltorlódott... - "Valahogy nem tudom rávenni magam, hogy nekiálljak. Pedig tudom, hogy 20 perc és megnyugszom, de mégsem megy..."
"...meg a rettenetesen sok telefon egész nap! Állandóan csörög, így nem lehet egy dologra koncentrálni rendesen. Nagyon fárasztó és ideges is leszek tőle..."


 

Miről  is van szó itt? Ismerős ebből néhány gondolat?


Vállalkozóként, vezetőként az dobja rá az első követ, aki be meri őszintén vállalni, hogy ő bizony NEM AKAR MINDENT EGYEDÜL KÉZBEN TARTANI!!!

Vezetőként tudod, hogy nincs az a vállalkozás, cég, munka, szervezet, stb. ami VEZETŐ NÉLKÜL TUDNA MŰKÖDNI.

A vezetőnek feladatai vannak, amik nem lehetnek egyenlőek a napi rutinfeladatok megoldásával, pl. egy nyílászárókat gyártó cég esetében, jóval túl kell, hogy mutasson a fa megmunkálásánál... - még akkor is, ha ez a legélvezetesebb az egészben.
A munkát fel kell venni, az időt be kell osztani, a munkát ki kell osztani, a szükséges eszközöket be kell szerezni, folyamatosan jelen kell lenni... a panaszt kezelni és az ügyfelet csak amúgy, kezelni, gondozni kell.

...hát, a feladatot pedig egy bizonyos ponton ki kell osztani, a vezetőt a napi operatív terhek alól mentesíteni szükséges, hogy működjön ő maga is, és a cég/vállalkozás is.


HA EDDIG ELJUTOTTÁL, HŐS VAGY! A HOSSZÚ SZÖVEG NEHEZEN OLVASHATÓ A MAI VILÁGBAN, HA MÉGIS LEGYŰRTED, AKKOR LEHET, HOGY ÉRDEKEL  A TÉMA? (...ha most egy egyetemi/fősulis beadandót tanárként olvasnál, itt jönne az a mondat, hogy "...ha eddig eljutott, megérdemel egy jó pofa sört!" - Egyszer behajtottam. Jó poén volt... )
wink

Lássuk Gézánk helyzetére egyfajta megoldást...


1) Vedd tudomásul, hogy már nem vagy kezdő! Nem gondolkodhatsz úgy! Emberünk több, mint 15 éve viszi sikerrel a cégét és a válság alatt sem fejlődött vissza..., sőt, folyamatosan fejlődik!
2) Vannak folyamatok a munkavégzés során, amik RUTINOK a működésben. Nagyjából ugyanúgy zajlanak és nem a szakértelem a kérdés esetükben, hanem inkább pl. a kapcsolatfelvételt, vagy éppen valami rendelés leadása, időpont-egyeztetés, ügyféladatok rögzítése, stb. - ezeket meg kellene keresni és megnézni, mennyi időt emésztenek el és ki foglalkozik velük? A vezető? Biztosan neki kell ezzel foglalkozni?
3) Ok, van néhány dolog, amitől megszabadulhatna a vezető. De ki vegye át? Kérdés: mekkora szakértelem kell hozzá? Biztosan kell? Mondj öt kérést és add meg rájuk a válaszokat. Ugye, leginkább egy meghatározott séma szerint rendeződnek.  Szinte bárki számára megtanulhatók... Szinte! De ki lenne annyira motivált, hogy ezzel szívesen foglalkozna?
4) Szóval, ha leírod a folyamatot érthetően, ahogy az ügyfeleid szeretik, és keresel valakit, aki szívesen beletanul, nyert ügyed lehet. De Kit?! Gondoltál már a frissen nyugdíjba vonult, agilis urakra, hölgyekre, akik már nem napi 8 órát, de 4-6-ot szívesen dolgoznának..., vagy kismamákra, akiknek mentális felüdülés normál felnőtt hangot hallani a babaillet mellett? Aztán gondolsz-e a feltörekvő, agilis fiatalokra, akik egy kis diákmeló fejében nagyon rugalmasan képesek illeszkedni egy-egy munkakörbe. És még egy tipp: mi van, ha van 3 ilyen embered, akik szívesen, nem minden nap, de előre egyeztetve viszik ezt a munkát...
5) Mit tudsz az informatika segítségével kiváltani? Adatok bevitele, feladatszervezés, rendszerezés, alapkérdések megválaszolása, esetleg időpontfoglalás... - Figyelj! A honlap már régen több, mint egy személyes reklám... - használd arra,, hogy könnyítse az életedet! - ezen én is folyamatosan dolgozom.

Emberünk részint megnyugodva - "Juhéj! Továbbra sem kettyentem meg teljesen! Megvan a gond!" - és erőteljes tettvágytól hajtva indul vissza a céghez és azon morfondíroz, merre induljon el a fenti kérdések alapján.

Továbbra is sok időt tölt a családdal, sportol - naponta egy kicsit legalább és megvizsgálja, mik azok a területek, ahol lehet könnyíteni az automatizmusok kiváltásával a saját életén. ...mert ugye a kevesebb probléma, az kevesebb stressz és a kevesebb stressz kevesebb pániktünetet hoz elő. Szuper!
Hajrá megvalósítás...


A megvalósításhoz inspirációt kaphatsz a KEDD ESTI TÉMAESTEKEN, vagy a 6LÉPÉSES VEZETŐTÁMOGATÓ PROGRAMOMBAN...
Tegyél a nyugodt éjszakáidért, a magabiztos fellépésedért és hozz bátor vezetői döntéseket

Szeretettel üdvözöllek...


A KEDD ESTI TÉMAESTEK következő témája 2019. február 26-án: "Megmutatom az utat, hogy hogyan találd meg azokat a mozzanatokat (bombákat) az életeden, amik nehezítik a sikereid elérését a mindennapokban. Kiderül, hogy hogyan és mivel ásod alá a saját önbizalmadat és ezzel lehetőséget kapsz a változtatásra is." - EZ AZ EGYIK KEDVENC TÉMÁM... Itt tudsz bejelentkezni...

Egy felkérés nyomán a Házasság Hete programsorozat részeként beszélgetünk prevenciós céllal dr. Kovács Orsolya ügyvéddel arról, hogy mik is a bajok a házasságok körül, amikor már mi kell, hogy beszálljunk a dolgok rendezésébe... ennek nyomán KÉSZÜL EGY - REMÉNYEIM SZERINT VIDEÓS - BEJEGYZÉS A VEZETŐKET ÉRINTŐ PÁRKAPCSOLATI KIHÍVÁSOKRÓL...  Ez az ÉLET ÉS VEZETÉS Zárt FB csoport tagjai számára lesz elérhető... Érdekel? Ide kattintva tudsz jelentkezni a csoportomba. Gyere!

 

to top