Humán-TéKa Kft. - 6lépéses személyiségedre szabott vezetőtámogatás
< 2024. április >
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

6lépéses személyiségedre szabott vezetőtámogatás

- a nyugodt éjszakákért, magabiztos fellépésért és a bátor döntésekhez -

 

Fejlődni szerető vezetőként biztosan Te is kerültél már olyan helyzetbe, amikor az elvégzett tréningek, tanfolyamok, az elolvasott szakmai és veztői/vállakozói sikert ígérő könyvek minden okos ismeretanya kevésnek bizonyult egy-egy ponton, egy-egy élethelyzetben, vagy bizonyos emberekkel való kommunikációban.

Elkezdted alkalmazni a tanultakat, hallottakat, olvasottakat, előrébb is jutottál, de mégis maradt valami elégedetlenség, maradt valami bizonytalanság. Nem sikerült kellő magabiztosságot mutatnod, vagy éppenséggel sikerült ugyan, de belül túl nagy feszültséget éltél meg.

 

6lépéses személyiségedre szabott vezetőtámogatás - Pesti Tímeával

 

Azokban a helyzetekben, ahol a tanult technikák valahogy nem illeszkednek a személyiséged működéséhez, könnyen előfordul, hogy nem tudsz kellőképp sikeres, magabiztos és nyugodt lenni.

Persze ennek következménye van:

 1. menedzserbetegségek
 2. negatív, tartós stressz minden egyéb kellemetlen hatása
 3. kívülről „manírosnak” ható viselkedés, ami rontja a hiteled

Hogy miért nem működnek a tuti és mindenki számára megoldást kívánó csoportos programok, vagy az önsegítő irodalom kellőképpen?

Egyszerűen azért, mert NEM A SZEMÉLYISÉGEDRE és az egyedi problémádra SZABOTTAK.

A 6lépéses személyiségedre szabott vezetőtámogató programom éppen ebből indul ki. A korábbi munkatapasztalataim során vált világossá, hogy amikor egy jól felkészült, sokéves tapasztalattal rendelkező vezető a vezetői szerepével kapcsolatos dilemmákat, problémákat fogalmazza meg, azok megoldása rég túlmutat a jelenben megélt problematikán. Éppen ezért megszokott, mindenki számára tuti tippekkel önmagában nem megoldható. Nem hozza a kellő változást, csak a felszínt formálgatjuk.

Az évek során kialakult vezetőtámogató gyakorlatom rámutatott, hogy a változás akadályait a vezetői szerepkörben megjelent fejlesztési területeken is mélyen, a személyiség működésében kell keresni.

…és még mindig nem terápiáról beszélünk! – Ezt azért fontos megjegyeznem, mert sokakat elriaszt, ha pszichológussal találkoznak, hiszen a köztudatban még mindig ott tartunk leginkább, hogy a pszichológus kizárólag terápiákkal foglalkozik. ÉN MUNKALÉLEKTANÁSZ VAGYOK! + KOMPETENCIA-FEJLESZTŐ…

Nem! Itt terápia helyett valódi, személyiségedre szabott és célirányos kompetencia-fejlesztés zajlik

 

Jól hangzik, máris felveszem a kapcsolatot!

 

Segítek megérteni, hogy pontosan mit jelent ez:

Kompetencia: Ebben az esetben a sikeres vezetői munkádhoz szükséges vezetői kompetenciáról beszélek. A vezetői kompetenciát képzeld el, mint egy óriási gyűjtőzsákot. Ebben lapul minden, a vezetéssel kapcsolatosan megszerzett, korábban tanult, olvasott, vagy átélt tudásod, tapasztalatod. Ott vannak a vezetéshez szükséges olyan készségeid, mint pl. a szóbeli – nem szóbeli kommunikáció, a szervezői készséged, a határozott fellépéshez szükséges dominanciád, az önérvényesítési képességed, az emberismereted. Ott van az összes olyan emléked, amiket egy-egy vezetővel kapcsolatosan megélt helyzetben életed során valaha a bőrödön tapasztaltál. Maga a vezetői kompetencia a fentiek és minden a vezetéssel kapcsolatos saját közelebbről, távolabbról megélt élményed kombinációja, amit vezetési helyzetekben Te magad működtetsz.

 

Mitől személyiségedre szabott és mitől célirányos a fejlesztés?

Rólad van szó. Eddig semmi egyedi, hiszen mindenki ezt mondja.

És vajon fel is mérik a „kompetencia-zsákod” jelenlegi állapotát? Mert én felmérem. A személyes vezetői történeted és az ebbe ágyazott „ügyességi szinted” kerül terítékre. Ezt nem lehet néhány perc alatt kipipálni.

Aztán, hogy már van egy keresztmetszeti kép a vezetői-vezetési kompetenciáidról és azok szintjeiről, hozzáfogunk a problémádnak megfelelő, reális cél meghatározásának.

 

Mi a reális cél?

Az, ami a problémát illeti, az, ami konkrét technika mentén, konkrét idő alatt elérhető, és a fejlődés eredménye mérhető.

A mérhetővé tétel a legizgalmasabb területe az együttműködésünknek és azért igazán fontos, mert véd Téged és véd engem. Tudod, hogy merre tartunk, én pedig látom, hogy milyen úton és milyen módszerekkel kell haladnunk.

 

+1 érték: KLISÉMENTESSÉG

Ez a vesszőparipám! Nem lehet elég jó megoldás a mindenkinek szóló megoldás! Nem vagy MINDENKI! A problémád sem mindenkié és a megoldás sem lehet olyan, mint másé.

Szerintem már sejted is, hogy miről van szó. A vezetői kompetenciáid felmérését és a reális célmegálmodást követi a KLISÉMENTES MEGOLDÁS kidolgozása. Ez egy olyan, sokféle technikát és gyakorlati praktikumot ötvöző módszer, amit egyedileg állítok össze Neked, hogy személyiségedre szóló és a problémádra célzó fejlesztést kapj, ne pedig egy általános, vagy bárhol fellelhető sablon megoldást.

Elég jól hangzik?

Tudnod kell, hogy mindig létezik egy aktuálisan velem dolgozó támogatotti kör. Természetes, hogy figyelek Rád, ha elhatározzuk, hogy közösen dolgozunk. A figyelem megosztható, de korlátai vannak, éppen ezért a 6lépéses vezetőtámogatásban is csak korlátozott számban vehetnek részt vezetők.

 

Keress az elérhetőségeimen MOST, hogy beférj Te is a 6lépéses vezetőtámogatásba! Kattints ide!

 

A 6LÉPÉS  R É S Z L E T E I:

 

1. KAPCSOLATFELVÉTEL

Ez CSAK A TE JÓ DÖNTÉSEDEN MÚLIK! Az itt található elérhetőségeimen keress, és már kapcsolódunk is. Mindenféle elköteleződés nélkül, röviden érintjük a problémádat, hogy kiderüljön, biztosan én leszek-e az a szakember, aki tud Neked segíteni.

 

2. ELSŐ (SZEMÉLYES/ONLINE) KONZULTÁCIÓ

A kapcsolatfelvétel során megállapodtunk ennek a pontos időpontjában. Itt egy felmérő konzultációról van szó, 120 perc időtartamban. Célzottan és probléma-specifikusan kérdezlek ki a fejlődési céljaidról, és közösen meghatározzuk a reális célt, azaz azt a kívánt állapotot, amivel már Te magad is elégedett lennél, pl. Mikor éreznéd magadat igazán nyugodtnak? Vagy bátornak? Vagy magabiztosnak? A közösen megfogalmazott reális célod a későbbi együttműködésünk alapja, így erre nagy hangsúlyt fektetünk. A 120 perc végén úgy állsz fel az asztal mellől, hogy tudod, mit kell fejlesztened és milyen időpontban várhatod az ajánlatomat, amit a célodnak megfelelően állítok össze.

 

3. AJÁNLAT ÉS MEGÁLLAPODÁS

A személyes célodnak megfelelően kapod kézhez az ajánlatot, ami mindenképpen tartalmazza:

 1. A célodhoz igazított módszertant
 2. A célodhoz igazított vezetőtámogatás javasolt időtartamát (3, 5 és 10 alkalmas vezetőtámogató alkalmak)
 3. A vezetőtámogató program időtartamhoz kötött költségeit

Az ajánlat átbeszélést követően megállapodást kötünk, ami mindenképpen tartalmazza:

 1. A célodat, és a hozzá kapcsolt módszertant
 2. A vezetőtámogatás pontos időtartamát
 3. A költségeidet – amik nem változnak időközben!
 4. A támogatói találkozások pontos helyét, időpontjait
 5. A teendőt arra az esetre, ha valami hirtelen és halaszthatatlan jönne közbe

…és minden mást, ami mindkettőnk számára garantálja, hogy nem ér kellemetlen meglepetés bennünket.

 

4. SZEMÉLYISÉGEDRE ÉS PROBLÉMÁDRA SZABOTT, KLISÉMENTES VEZETŐTÁMOGATÁS FOLYAMATA

Végigjárjuk a MEGÁLLAPODÁS szerint a közös utat. Ez a valódi nagy kaland.

 

5. ÉRTÉKELÉS

Tátáááám! Egy alkalom kizárólag azért, hogy visszatekintsünk a teljes korábbi folyamatra és értékeljük, honnan hova jutottál el. A személyiségedhez igazodó – saját – fejlődési utadat és fejlődési módodat rögzítjük, mint egy személyes és egyedi technikát, amit innentől bármikor, tudatosan használva elő-elő vehetsz, amikor egy következő lépcsőfokra kívánsz lépni a vezetői feladataid megoldásában.

Fontos az út, fontos az élmény, fontos a saját kikristályosodott, személyiségedhez igazodó (ön)fejlesztési módszered, és NAGYON FONTOS AZ ELÉRT EREDMÉNYED.

Képzeld el, hogy…

…már nem szorul össze miliméternyire a gyomrod, amikor meglátod azt a bizonyos kollégát.

…már otthon hagyhatod a vérnyomásmérődet, mert nem szalad el a dühöd.

…a késő éjszakai „kattogások” helyett csak arra kell figyelned, hogy a derékalj elég kényelmes legyen a jó alváshoz.

…remegő láb/kéz/hang/gyomor helyett kézben tartod a feszültséget és magabiztosabban lépsz fel, mint valaha.

…a fontos döntéseidet bátran megléped, mert el bírod viselni a kockázatot, hogy „Mi van, ha nem jön be?!”

Jól hangzik?

A vezetői lét nem kell, hogy merő küszködés és magányos harc legyen! Belőled is lehet éjszakánként nyugodtan pihenő, nappal magabiztosan élő és a napi döntéseket bátran meghozó VEZETŐ, - AKIT LÁSSUK BE, NAGYON SOKAT FOGNAK IRIGYELNI!

 

Tetszik ez a lehetőség? Kattints ide, keress az elérhetőségeimen és egyeztessünk MOST!

 

Ez eddig csak 5 pont volt! Mi a 6. lépés?

 

A 6.LÉPÉS - VEZETŐTÁMOGATÓ BÉRLET

Egy izgalmas lehetőség a támogatói folyamat fenntartására. Persze kicsit más szabályokkal, más keretek mentén. Nézzük!

Lehetőséged van negyedéves, féléves, vagy éppen éves un. vezetőtámogató bérletet váltani magadnak azért, hogy havonta egy vezetői konzultáció alkalmával - 120 percben - legyen lehetőséged…

 1. feltenni az aktuális kérdéseidet.
 2. áttekinteni, hogy a támogatói folyamat során kialakított szokásaidat, eredményeid éppen hol állnak.
 3. éppen csak ránézzünk, jó úton haladsz-e.

 

Tetszik, belekezdek máris! Kattints ide, keress az elérhetőségeimen és egyeztessünk!

 

MI TÖRTÉNIK, HA...

Mi történik, ha messze lakom, nem tudok annyit utazni?

…akkor online formában dolgozhatunk.

Mi történik, ha mégsem tetszik az ajánlat?

…előfordulhat. Változtatunk, egyeztetünk. Az első konzultációt követően a kapott fejlesztési ajánlat elfogadása nem kötelező. Ha mégsem tudunk együtt dolgozni, egyszerűen visszalépsz és kész.

Mi történik, ha mégsem haladunk elég jól a támogatói folyamat során?

…előfordulhat. Ezt mindketten érzékelni fogjuk, amit átbeszélünk. Történhet a támogatói folyamat során előre nem kalkulált esemény, amihez alkalmazkodni szükséges – pl. baba érkezése – csak, hogy valami igazán kellemes, de mélyre ható változást említsek. Az érdekednek és a kijelölt célnak megfelelően átalakítjuk a fejlesztési stratégiát, hogy célt érjünk.

Mi történik, ha nem egyedüli vezetőként jönnék?

…OK, ebben az esetben kicsit más stratégiával alakítjuk ki az elérni kívánt célokat és a hozzárendelt módszereket is.

 

OK, ez elég jól hangzik, egyeztessünk!

 

Ha még akad kérdésed, mindenképpen tedd fel, hívj, vagy küldj egy e-mail-t!

 

 

 

to top