Humán-TéKa Kft. - 24 TIPP: Hogyan kerüld el az év végi őrületet és tedd szeretetteljessé az adventi készülődést a legkevesebb feszültséggel - I. rész
< 2024. április >
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

24 TIPP: Hogyan kerüld el az év végi őrületet és tedd szeretetteljessé az adventi készülődést a legkevesebb feszültséggel - I. rész

Ha év vége, akkor zárás, összegzés, visszaemlékezés, megköszönés és adventi készülődés... tehát őrület a tetőfokán! Nem kis kihívás! Ezzel a bejegyzéssel 24 megkapó idézeten és ezek inspirálta tippeken keresztül segítek, hogy minél hatékonyabban, minél kevesebb feszültséggel, minél szeretetteljesebben tudd megélni ezt az időszakot.

Lássuk...


Adventi inspiráció nem csak vezetőknek Pesti Tímea munkapszichológussal

Tegyél magadért ebben az időszakban is! Foglalkozz a témával naponta 20 percet! Ha kitartasz, hihetetlen ihletett és elégedett leszel a karácsonyfa alatt...

Azt javasolom, hogy fogj egy füzetet és ahogy végighaladsz a tippeken, írd le a gondolataidat... Sokat segítesz magadnak a 2019. évi tervezésben és az adventi készülődésben egyaránt.




Hölgyek előnyben! Nőként nem lesz újdonság, hogy párhuzamosan végezz több feladatot, Neked struktúrát és figyelmi fókuszt adhatnak a tippek...
Az urak haszna: A logikus lépések, a felépített stratégia számodra nyilván nem újdonság. Számodra az elmélyültebb belső utazás és önelemzés élményét ígérem...

Lássunk is hozzá!
 


1.) TIPP:

Ma állj meg egy pillanatra, és vizsgáld meg, ebben az évben mik voltak azok a területek, amikkel igazán elégedetlen voltál és valójában legbelül milyen gondolataid vannak ezekkel a területekkel/személyekkel kapcsolatosan?
Írd le!
…gyúrd ezeket a gondolatokat addig, amíg pozitívan nem tudod megfogalmazni a helyzetet akár a mára, akár a jövőre vonatkoztatva!

--------------------------------------------------


Napi egy tipp karácsonyig, hogy vezetőként feszültségmentesebb legyen az advent

2.) TIPP:

Az öncélú csevegés időrabló…
Az adventi készülődés különösen sok időt és figyelmet igényel, csak úgy, mint az év vége a vezetők számára.
Csökkentsd a stresszt azzal, hogy bátran kimondod - magadban előbb! - hogy ez most NEM FONTOS! És aztnán hangosan az időrablóknak: „Sajnálom, mennem kell, erre most nincs időm.”  Ha kevésbé megy a NEM-et mondás, itt a ragyogó alkalom a gyakorlásra. Ne félj a kritikus visszhangoktól, vagy a sértődésektől!
Érdemes megnézni, kik és milyen témákkal szeretik rabolni - úgy általában - az idődet!

--------------------------------------------------



Adventi vezetői inspiráció Pesti Tímea pszichológussal

3.) TIPP:

Ismerd el magadnak, amikor „Összejön!” Merd belül, vagy hangosan kimondani, hogy „Ezt jól csináltam!”
Az sem baj, ha gyakorolod, hogy elismerd magadnak és másoknak is azt, amit igazán jól csinálnak. Ne legyen természetes és ne maradjon dicséret, visszajelzés nélkül, ami jó!
Még jobb, ha ezt is le tudod írni...

--------------------------------------------------



Vezetői adventi inspiráció Pesti Tímea pszichológussal

4.) TIPP:

A saját és a mások motiváltságát is azzal tudod a legjobban fenntartani – még a dolgos és fárasztó készülődés, évzárás, karácsonyt megelőző izgalom idején is – ha rendszeresen felidézed, elismétled a CÉLT, amit szeretnél elérni - közösen.
...és ezt is írd le! Minél részletesebb, annál jobb!


--------------------------------------------------

Vezetők támogatása advent idején is

5.) TIPP:

Az adventi időszak, a várakozás és az év végi zárás, értékelés gyakran hoz párhuzamos feladatokat, amik igencsak stresszessé tehetnek kicsiket és nagyokat egyaránt. Amikor ezt tapasztalod, bújj bele néhány percre a bosszantóan viselkedő személy cipőjébe képzeletben és érezd át egy kicsit a helyzetét.
…mi is bosszant igazán az ő viselkedésében?! Te hol vagy/hogy lennél abban a helyzetben? Milyennek látod a viselkedését? Írd le néhány szóval! ...aztán vizsgáld meg, hogy ezekkel Te magad hogy vagy?!


--------------------------------------------------


Adventi tippek vezetőknek Pesti Tímea pszichológustól

6.) TIPP:


Neked mit jelent a SIKER? Most, ebben a pillanatban, amikor olvasok ezeket a sorokat, mit jelent?
Így év vége felé haladva hogy látod, mi mindenben értél el sikert? Milyen sikerre vágysz?
Hogy vagy a tánccal? Szeretsz táncolni? A hullámzó mozdulatokban erő, irány, dinamika, csábítás, követés és vezetés egyaránt megjelenik… Van, hogy a mozdulat magától formálódik, csak hagyni kell…

Írd le, mit jelent Számodra a siker, mit értél el, és milyen sikerekre vágysz a közeljövőben?

--------------------------------------------------


 

Vezetői tippek Pesti Tímea pszichológussal

 

7.) TIPP:


Ha nem szeretnél beesni fáradtan, elnyűtten a fenyőfa alá, és szeretnéd, ha a szinte kötelező karácsonyi veszekedés, vita és félreértés elmaradna, akkor oszd meg a tudásodat! Beszélj a gondolataidról, vágyaidról, terveidről! Ne tartsd magadban!
Mond el, hogy mit és miért szeretnél. Azt is, hogy hogyan.
Ha azt gondolod, a visszatartott információ majd gondolatolvasóvá teszi a munkahelyi, vagy az otthoni csapatodat, nagyot fogsz csalódni!
...és a legjobb, ha leírod - előbb magadnak, és aztán másoknak. Egy leírt szöveget sokkal könnyebb megbeszélni a másikkal. Nem felolvasni, csak beszélni róla... Sokat segít.
Tudod, a tudás hatalom - he nem marad bent!

--------------------------------------------------



Inspiráció vezetőknek advent idején Pesti Tímeával

8.) TIPP:

Kell ennél több?
Legyen az adventi tervezés, vagy év végi zárás, a BÖLCSEBB, TAPASZTALTABB meghallgatása mindig segít(het)!
Van, amikor egyszerűen érdemes a már bevált módszereket alkalmazni és nem kell feltétlenül azon görcsölni, hogy más legyen, valami "újítás" legyen.
Mi működött eddig? Mi működött Neked? Milyen tanácsokat kaptál? Mi illeszkedik hozzád?
Írd le és ne dobd ki! …csak ismételd meg.

--------------------------------------------------



Egyenlőre ennyi gondolkodni valót kapsz egyben... éppen elég, ha hajlandó vagy végigjárni az utat. Napi 20 perc önmagaddal, egy füzet és máris előrébb vagy. Gondold végig, mint vezető az év végi hajtásban mit jelentenek Neked ezek a tippek, és azt is gondold végig, hogy az adventi készülődésre hogy tudod mindezt átvinni.

Kellemes belső kalandozást, szépen fogó golyóstollat, gyorsan fogyó papírt - ha digitálisan jegyzetelsz, sok-sok karaktert - kívánok!

Ha mégsem menne egyedül, itt kérhetsz személyiségedre szabott segítséget! Ne habozz!
 

24 napos adventi kihívás nem csak vezetőknek Pesti Tímeával

 

to top