Történjen valami jó, amit hosszú évek múltán sem bántok meg! Sőt! Büszkék lesztek a döntésetekre!Ne bánja meg a fiatal, hogy annyi időt, energiát szentelt a tanulásnak. Hogy vállalta a szűkösebb diáklétet. Hogy olykor lemondott egy-egy buliról. hogy a reggeli lustálkodás helyett azonnali egyetemi előadás, vagy éppen reggeli műszak következett. Ne bánja meg, hogy vállalta a stresszt, ami a vizsgafelkészüléssel jár. Egyáltalán ne bánja meg, hogy úgy döntött, továbbtanul..., vagy NEM!

A Modern Kori Pálya- és Életutak Programomat a napi gyakorlatom hívta életre azzal, hogy sorra érkeztek hozzám az elmúlt években azok a fiatalok - és olykor szüleik - akik annakidején igen rosszul döntöttek.

Mindannyiak magas intellektusú, jó érettségi eredményeket maguk mögött tudó, agilis fiatalok. Mindenféle szülői támogatást megkaptak. A tanáraik szerint bármi lehetett volna belőlük... Hol tévedtek mégis? Mit hagytak figyelmen kívül a döntés során?

A fiatal személyiségének működésére nem figyeltek eléggé?
Felültek a ma divatos pályaválasztási irányzatoknak?
Észrevétlenül a családi rejtett elvárások befolyásolták a döntésüket?

Ahogy haladtunk a - gyakran depressziósnak mutatkozó - fiatallal és/vagy szülővel a helyzet megértése felé, bizony kiderült, hogy a fenti három tényező egyike, vagy éppen mindegyike nyomon érhető volt.
 

M I N D E Z T    E L   L E H E T    K E R Ü L N I !!!

>>> mutatom, hogy hogyan, kattints a képre >>>