Humán-TéKa Kft. - VEZETŐFEJLESZTÉS A PANDÉMIA IDEJÉN
< 2024. április >
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

VEZETŐFEJLESZTÉS A PANDÉMIA IDEJÉN

2020. március 14-et követően a mi életünk is megváltozott. Ami örök: a vezetők támogatása. Belső átalakítások, új irányok, új rendszerek bevezetése, folyamatos újraértékelés és újraindítás...Mutatom, hol tartunk ma, a második hullám idején

A legfontosabb: mi továbbra is értetek, vezetőkért dolgozunk.

Azokért a magukat folyamatosan fejlesztő vezetőkért, akiknek fontos, hogy az éjszakáik nyugodtak, fellépésük magabiztos legyen és még bátrabban hozzák meg a szükséges vezetői döntéseket. - Úgy tapasztalom, hogy a pandémia idején ezek a célok méginkább felértékelődtek.

 

Így vészeltük át a karantént - pestivezetőfejlesztés - humántéka

 

Mit láttam az első hullám idején az ügyfélkörömön?

Elsősorban, hogy állják a sarat. Olyan karakterek, akik nehéz pillanatokban szépen, sorban haladnak ezeken a pontokon:

  1. Figyelik a változó helyzetet - sokan már a járvány megérkezése előtt készültek arra, hogy gazdasági lassulás következik. Látták a saját adataikból. Mások inkább figyeltek és a járvány beütésének pillanatában értékelték újra a helyzetet.
  2. Összegyűjtötték a megfelelő adatokat, ismereteket, tájékozódtak. Persze nem kizárólag a vírushelyzetről gyűjtötték az információt, hanem a pandémia mind szélesebb kürű gazdasági, szakterületi hatásairól. Figyelték a saját és más iparágak megoldásait.
  3. Döntöttek - ki gyorsabban, ki a kivárás stratégiáját választva. Az is döntés, amikor nem kapkodsz és kivársz. Tájékozódsz. Különösen hasznos, ha gyorsan változó környezetbe kerülsz és olyan szerencséd van, hogy nem kényszerülsz azonnali vezetői beavatkozásokat hozni.
  4. Korrigáltak, elemeztek és újabb döntéseket hoztak. - Ez a folyamat zajlik jelen pillanatban is, a második hullám felfutó ágának idején, amikor írom ezt a bejegyzést. Még mindig nagyon kell, hogy figyelj. Széles körben. Rendszerben. Figyeld a világban zajló folyamatokat, az iparágad, a saját szakterületed és persze azokat a szociális és társadalmi folyamatokat, melyek éppen körülvesznek. Elemezni kell nem csak a környezeted, de a saját működésedet és döntéseid eredményeit is. Jó, ha erre van egy csapat körülötted. De legalább egy ember, aki külső tükröt tartva visszajelez a döntéseid eredményességéről. Természetes, ha szükségét látod, változtatsz a vezetési stratégiáidon. A változtatásban rejlik a fejlődés. Ne ülj fel azoknak a hangoknak, amik csak arról képesek hírt adni, hogy milyen nagyon jó döntéseik vannak - elsőre. Ilyenkor kacsints össze magaddal és legyél bátran szkeptikus!
  5. Mernek dönteni, hibázni. Tudják jól, hogy valakinek el kell vállalni a kockázatos, bizonytalan kimenetelű döntéseket. Bátrak és bátran hozzák meg a szükséges vezetői döntéseket.

 

Hogy alkalmazkodunk mi?

A pandémia első heteiben pörgettük leginkább csúcsra magunkat. Az volt a célunk, hogy minél inkább érezzék az ügyfeleink, hogy vagyunk, számíthatnak ránk. Ezért maradt el - nem kicsit - a honlap és az online média megjelenéseink tartalmainak frissítése.

Csúcsra járattuk az ügyfélszolgálatot és minden folyamatban lévő tanácsadást átszerveztünk online platformra. Mondhatod, hogy ez nem kihívás a mai világban! De bizony az! Különösen akkor, amikor egy vezető személyes fejlődéséről, legszemélyesebb kétségeiről, önfejlesztési dilemmáiról van szó. Online tanácsadás szolgáltatás 2020 márciusát megelőzően is létezett. Ezen a ponton viszont nem volt választási lehetőség, bizalmat kellett szavazni az online kapcsolattartásnak. Akinek szükséges volt, segítettünk az otthoni eszközpark beüzemelésében is. Márta kolléganőmnek hála, nagyon gördülékenyen ment az átállás. Te találkoztál már vele?  wink

Ez itt a márciusi utolsó offline egyeztetésünk hangulatképe: kávé, friss, fahéj illatú almáspite, ragyogó napsütés, és kezdődött a #maradjotthon

 

A közösségi média felületeinken írtam a "pánikolás mentes" vezetés alapelveiről, mentális egészségvédelemről ebben a furcsa helyzetben, adtam televíziós és két rádióinterjút , írtam a megváltozott helyzethez való alkalmazkodás folyamatáról, és kiemeltem, milyen nagyra becsülöm azokat a vezetőket, akik ilyen vészterhes időkben is állják a sarat. A @pesti_timea_official Instagram oldalamon megtalálod ezeket az írásokat.

Hogy könnyíteni tudjam a karantén-életet tematikus FB live bejelentkezéseket indítottam az Élet és Vezetés csoportban. Minden bejelentkezés visszahallgatható, ha érdekel, kérd felvételedet a csoportba. Sőt!  Éppen tegnap beszélgettem egy ügyfelemmel arról, milyen jó csoport-barátságot kötött addig ismeretlenül egy másik taggal, már privátban keresik egymást.

 

Egyetlen pillanatra sem volt kérdés, hogy a TÉMAEST sorozat megy tovább!

Témaestekből online témaest lett. Január és február után a márciusi és áprilisi témaestek is online zajlottak. Valahogy a csoporttagok személyisége hozta magával azt a varázst, amit egy irodai környezetben korábban meg tudtunk teremteni.

 

 

Vicces volt látni, ahogy ki-ki a teraszról, napsütötte meleg erkélyről, vagy éppen az otthonos konyhából jelentkezett be. Megjelentek a legkisebbek is. Hiszen anyát ennyi időre magára hagyni a gondolataival komoly kihívás volt a gyerekeknek. heart Toleráns, kedves és egymásra reflektáló hangulatban, mégis remekül sikerültek ezek az online alkalmak. Bevallom, titokban reménykedem, hogy a májusi alkalom már ismét személyes találkozást tesz lehetővé. Minden esetre történelmi pillanat a TÉMAEST SOROZATOM életében, hogy a második évadban megszületett az ONLINE TÉMAEST, változatlan tartalommal, de egészen más formában. A mostanra már húsz éves tréneri gyakorlatom és a külföldön élő ügyfeleimmel begyakorolt online közös munka tapasztalatai igazán gördülékennyé és könnyeddé tették az átállást.

 

 

És minden jó, ha jó a vége alapon, a júniusi alkalom ismét személyesen zajlott. Tényleg áthidaltuk a karantén hozta kihívásokat, de az elcsépelt mondat, hogy "az ember társas lény" új értelemmel, új tartalommal gazdagodott. Szükségünk van arra, hogy egymással hús-vér valóságunkban találkozzunk. Egészen más minőség. Csak hasonlítsd össze ezeket a képsorokat egymással.

 

TÉMAEST2020 #pestivezetőfejlesztés

 

Amikor ezeket a sorokat írom, az őszi szezonban már túl vagyunk ismét egy olyan vezetői tréningen, ahol a résztvevők mindegyike maszkot visel a közös munkánk során és, hogy még egy csavart vigyünk bele, ők - munkahelyi közösség lévén - egy közös helyszínen voltak jelen, míg én az irodámból, online kapcsolódtam velük össze a programba. A visszajelzések szerint így is megy ez. Kétségtelen! Komolyan átterveztem a programot, olyan gyakorlatokat, egyedi feladatokat, gyakorlatokat terveztem, amelyek segítségével végül ilyen nehezített körülmények között is célt értünk.

Gondolhatod, nem kis kihívást jelentett így figyelni órákon át arra, hogy éppen ki is beszél. :) És közösen megoldottuk! wink

Így, a járvány második hullámának felfutó ágában nagyon szerencsésnek érzem magam. Klassz, kitartó és nagyon rugalmas ügyfélkörrel áldott meg a jó Isten. Hozzá olyan vezetőfejlesztő tréneri tudással, amit most aztán igazán ki tudok használni,  amikor a klisémentességről, a személyiségre, vagy éppen csoportra és - már bátran mondhatom - technikai és élethelyzetre kell rugalmasan szabni a programot.

Szóval, csak bátran! Ha kedvet kaptál az önfejlesztéshez, vagy éppen a kollégáidat küldenéd, ne késlekedj, keress az elérhetőségeimen és kérj árajánlatot!

Ha még nem tetted, iratkozz fel, hogy jöjjenek a következő időszak programjairól szóló tájékoztatók Neked is!

Ha szereted a gyors tippeket, rövid, de elgondolkodtató, vagy olykor vicces sztorikat, kövess az instagram oldalamon.

Nyugalmas, egészséges őszt kívánok! ...és persze maszk, kézmosás, kézfertőtlenítés, védőtávolság és óvatosság. Egyszer ennek az időszaknak is vége lesz!

to top